Είπα τον έρωτα την υγεία του ρόδου την αχτίδα
Που μονάχη ολόισα βρίσκει την καρδιά
Την Ελλάδα που με σιγουριά πατάει στη θάλασσα
Την Ελλάδα που με ταξιδεύει πάντοτε
Σε γυμνά χιονόδοξα βουνά.

Οδυσσέας Ελύτης

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επίκληση


Μαζεμένα σύννεφα, χαμένες ευκαιρίες.... δεν είναι τίποτε άλλο από  το διάστημα που σου φουντώνει την θέληση να βρεθείς εκεί "έξω"….και είναι η Υπομονή που, αν και μερικές φορές  δεν τα πάω καλά μαζί της,  πάντα με ανταμείβει.
…… τελικά πάντα έρχεται ξάστερος ουρανός και το μεγαλείο του έζησα πάλι πάνω από το Κηναίο Όρος (Βόρεια Έυβοια) και τον Προφήτη Ηλία στο Μαλούνι (Θεσπρωτία). Και μετά....  η εσωτερική αναζήτηση αλλά και η κατάλληλη "επίκληση προς την Μούσα" για να εκφράσω, να αποτυπώσω τα συναισθήματα που αφού πλημμύρισαν την ψυχή μου ψάχνουν διέξοδο να βγουν προς τα έξω.
  Ο μεγαλύτερος,  πρώτος, χείμαρρος που ξεχειλίζει, είναι οι Εικόνες, το Φώς, το Χρώμα… επιτρέψτε μου  λίγες «ανάσες» όμως ώστε, η ζεστασιά της Ανατολής του Ήλιου, το φύσημα του Βοριά, τα φώτα της Ραβενής που ξεπηδούν  μέσα από την Ομίχλη του Καλαμά, ο «θόρυβος» της ερημιάς στο Παλιοχώρι της Λιχάδας, να "πλεχτούν" με λίγες λέξεις και όλα αυτά να αναβλύσουν από μέσα μου και να δώσουν την δική τους  ορμή….στη ροη εικόνων εμπειριών και αισθημάτων που εδώ και μερικά χρόνια επανειλημμένα διαλύουν "αναχώματα" άγχους, προβλημάτων και  ικανοποιούν την «διψά» για Πράσινο Γαλάζιο Πορτοκαλί....Γαλήνη Ηρεμία Ομορφιά......

Κηναίο Όρος (Λιχάδα) Βόρεια Εύβοια

  Αετοφωλιά





  Παλιοχώρι



  Κηναίο Όρος 



  Προφήτης Ηλίας




  Λιχάδα





Προφήτης Ηλίας, Μαλούνι - Ραβενή  Θεσπρωτία

  Προφήτης Ηλίας, Μαλούνι






  
   Ραβενή












.......Γαλήνη Ηρεμία Ομορφιά......




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου